Miten lainaan

Turun Taidelainaamo

Turun Taiteilijaseura ry:n ylläpitämä Turun Taidelainaamo sijaitsee Turun Taidehallissa, vanhankaupungin ytimessä. Taidelainaamo välittää turkulaisiin taiteilijajärjestöihin tai taideyhteisöihin kuuluvien taiteilijoiden teoksia. Kattavassa valikoimassamme on monipuolisesti teoksia eri tekniikoilla: piirustuksia, grafiikkaa, maalauksia, veistoksia, sekatekniikkatöitä ja valokuvia.

Teostietokanta päivittyy reaaliajassa, joten nettisivuiltamme näet onko teos lainattavissa. Töiden hinnat sisältävät mahdollisen kehyksen ja arvonlisäveron. Teosten värit poikkeavat tietokoneympäristössä aina hieman alkuperäisestä.

Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme!

Varaaminen

Voit varata teosta muutaman päivän ajan jos et heti pääse paikan päälle katsomaan teosta, tai jos haluat miettiä lainauspäätöstä hetken aikaa. Varaus ei ole sitova.

Lahjakortti

Taidelainaamon lahjakortti on persoonallinen lahjaidea. Lahjakortin saaja pääsee valitsemaan mieleisensä teoksen ja voi maksaa kuukausieriä lahjakortin summalla. Ostaja voi lunastaa lahjakortin haluamalleen summalle ja saaja voi käyttää sen teoksen vuokraamiseen, kertaostoon tai teoshankinnan osamaksuun. Ostaja määrittelee lahjakortin summan vapaasti ja lahjakortti on voimassa vuoden ostopäivästä. Postitamme myös lahjakortteja suoraan lahjansaajalle! Tällöin asiakkaan maksettavaksi tulee lisäksi toimitus- ja käsittelykulut 5 euroa.

Lainaaminen ja ostaminen

Taidelainaus on taiteen vuokraamista tai ostamista osamaksulla ilman korkoa tai muita maksuja. Vuokraamalla teoksen voit tutustua siihen rauhassa kotonasi ennen ostopäätöstä. Halutessasi voit palauttaa teoksen takaisin Taidelainaamoon. Taideteoksia voivat vuokrata tai ostaa yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt. Taidelainaamosta voit hankkia teoksia myös etänä! Tällöin teoksen hintaan lisätään toimitus- ja käsittelykulut. Jos haluat tilata teoksen kotiisi, ole yhteydessä meihin.

Jos haluat lunastaa teoksen, voit maksaa loput erät kertamaksuna tai osamaksuerinä kuukausittain. Kaikki Taidelainaamon teokset ovat hankittavissa myös kertaostona.

Teokset lainataan Taidelainaamosta siinä kunnossa kuin ne ovat lainaushetkellä. Lainaaja on velvollinen korvaamaan teokselle laina-aikana aiheutuneet vahingot.

Tilattavissa olevat teokset

Kaikki Taidelainaamon sivuilla esitellyt teokset eivät ole fyysisesti paikan päällä Taidelainaamossa. Teokset joiden kohdalla on merkintä TILATTAVISSA ovat taiteilijan hallussa muualla. Nämä teokset voi pyytää nähtäväksi lainaamolle tai suurikokoisten teosten kohdalla voimme järjestää vierailun taiteilijan työhuoneelle teosta katsomaan. 

Voit pyytää teosta nähtäväksi laittamalla meille viestipyynnön kyseisen teoksen kohdalta. Ilmoitamme kun teos on paikalla lainaamolla tai milloin työhuonevierailu onnistuu. 

Teosten kuukausivuokrat

Taideteoksen kuukausivuokra määräytyy teoksen myyntihinnan mukaan seuraavasti:

Teoksen hinta / vuokra/osamaksuerä
alle 300 € / 10 €/kk
300 € / 15 €/kk
400 € / 20 €/kk
500 € / 25 €/kk
600 € / 30 €/kk
700 € / 35 €/kk
800 € / 40 €/kk
900 € / 45 €/kk
1000 € / 50 €/kk
1200 € / 60 €/kk
1400 € / 70 €/kk
1600 € / 80 €/kk
1800 € / 90 €/kk
2000 € / 100 €/kk
jne.