avoinna
ke-su12-18
FacebookInstagram
Joulukuun poikkeavat aukioloajat
6.12.2019 suljettu

23.12.2019-1.1.2020 suljettu
TUTUSTU TAITEILIJAAN: TONI HAUTAMÄKI
taiteilja headshot

Joulukuun nosto Toni Hautamäki maalaa pääosin öljyväreillä MDF-levylle valmistamilleen maalauspohjille. Turun Taidelainaamossa hänellä on tällä hetkellä..
TUTUSTU TAITEILIJAAN: AINO KIVISAARI
taiteilja headshot

Marraskuun nosto Aino Kivisaari on kuvataiteilija, jolle läheisin tekniikka on akvarelli. Hän on kuitenkin ikuinen kokeilija..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: AINO KIVISAARI
taiteilja headshot

Marraskuun nosto Aino Kivisaari on kuvataiteilija, jolle läheisin tekniikka on akvarelli. Hän on kuitenkin ikuinen kokeilija ja tietää, että eri tekniikat voivat rikastuttaa toisiaan. Tästä johtuen Kivisaari ei ole voinut vastustaa ”syrjähyppyjä” grafiikan eri menetelmiin, keramiikkaan, esinekoosteisiin tai esimerkiksi sekatekniikalla tehtyihin kollaaseihin. Turun Taidelainaamossa hänellä on tällä hetkellä esillä sekä akvarelleja että kollaaseja.

Kivisaari on kuvataiteilijana tehnyt ”tutkimusmatkoja” monen eri tekniikan ja tyylisuunnan alueella. Samalla hän on huomannut, miten eri tekniikat tuovat esiin eri puolia hänen taiteilijapersoonastaan. Hän on etsinyt kuitenkin juuri sitä tekniikkaa, joka olisi lähimpänä häntä itseään. Lähimmäs tuota tunnetta hänet on vienyt akvarellitekniikka.

Aino Kivisaari toteaa, että ei ole helppo kuvata sanoin, mitä hänen sisimpänsä sointuja akvarelli soittaa. Helpompaa on kuvata akvarellin ominaisuuksia kuten esimerkiksi sitä, miten väri välillä uppoaa syvälle paperiin ja välillä taas muodostaa kevyen läpikuultavan kalvon. Luonnon elementit valo ja vesi ovat tekniikan perusta, ja luovat väripigmenteille elämisen mahdollisuudet. Vesi ja väri elävät omaa elämäänsä, jossa taiteilija voi olla mukana vuorovaikutteisessa seikkailussa.

Valo ja vesi liittyvät Aino Kivisaarelle läheisimpään inspiraation lähteeseen, nimittäin Turun ja Ahvenanmaan ulkosaaristoon ja erityisesti läheisimmäksi tulleeseen Kökarin saareen. Maisema on taiteilijan mielestä loputtomiin muunneltavissa oleva teema, joka voi muuttua jopa abstraktiksi ilmaisuksi. Lisäksi naiseuteen liittyvät teemat ovat Kivisaarelle läheisiä. Hän maalasi aktiivisesti myös muotokuvia 90-luvulla, ja tekee niitä edelleen tilauksesta öljy- tai temperatekniikalla.

Aino Kivisaaren terveiset teoksen ostajalle:

”Kiitos! Sillä kiitollinen olen aina, jos teokseni koskettaa toista ihmistä.”

Millainen oli ensimmäinen myymäsi teos ja miltä sen myyminen tuntui?

”Ensimmäisen teokseni myin Turun Piirustuskoulun opiskelijana koulun kevätnäyttelyssä. Teos oli hiilipiirros kuluneista nahkajalkineista ja ostaja oli kirjailija Jarkko Laine. Vaikka teoksesta, josta itsekin kovasti pidin, luopuminen tuntui haikealta, olin myös onnellinen siitä, että Jarkko Laine sitä arvosti.”

Katso Aino Kivisaaren teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: saariaino.wordpress.com

teoskuva
Puun sydämessä