avoinna
ke-su12-18
FacebookInstagram
TUTUSTU TAITEILIJAAN: NANNA JALKANEN
taiteilja headshot

Elokuun nosto Nanna Jalkanen maalaa pääosin öljy- ja akryyliväreillä käyttäen kerrosmaalaustekniikkaa. Useimmat hänen töistään ovat abstrakteja..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: NANNA JALKANEN
taiteilja headshot

Elokuun nosto Nanna Jalkanen maalaa pääosin öljy- ja akryyliväreillä käyttäen kerrosmaalaustekniikkaa. Useimmat hänen töistään ovat abstrakteja maalauksia, joissa on esittäviä merkkejä. Turun Taidelainaamossa hänellä on melko tuoreita maalauksia: akryylimaalaus RainBows, jonka sateenkaaret ovat vapaita ja oman värisiään, kaksi Bouquet-sarjan väri- ja valoilottelutyötä sekä yksi A Dream of Vermeer`s Milkmaid -sarjaan kuuluva maalaus.

Jalkanen kiinnittää työskentelyssään huomiota ennen kaikkea käyttämiinsä pigmentteihin ja maalausnesteisiin. Hänen työhuoneelleen onkin kertynyt erilaisia värejä ja maalausnestepurkkeja eri tarpeisiin. Jalkasen uusin tekniikka ovat akryylisprayvärit, joita hän käyttää yhdessä akryylivärien ja markkereiden kanssa. Uusi tekniikka tuo aina myös töiden sisältöön uutta kulmaa, ja siksi Jalkanen ottaa säännöllisesti uusia materiaaleja kokeiluun. Hän ottaa myös vapauden tehdä erityylisiä töitä aiheen mukaan. Yksi Jalkasen viimeisimpiä töitä on maalaussarja Uni Vermeerin Maitotytöstä, jonka teokset ovat tulkintoja Johannes Vermeerin Maitotyttö-maalauksesta (1658). Sarja oli mukana Sarka-museon Maito-teemaisessa ryhmänäyttelyssä.

Jalkasesta taide, joka koskettaa, on aina tuoretta. Niinpä hänen kestosuosikkejaan ovat Rembrandt ja Rothko. Nykytaiteilijoista häntä puolestaan puhuttelevat esimerkiksi valokuvataiteilija Nan Goldin ja kuvataiteilija Eija-Liisa Ahtila. Myös katutaiteessa tapahtuu Jalkasen mielestä mielenkiintoisia asioita. Nykytaiteilijoiden työskentelyä on kiinnostavaa seurata sosiaalisen median kautta reaaliajassa ympäri maailman ja Taidelainaamossa käydessä on mukavaa katsoa millaisia töitä muut ovat Turussa tehneet. Jalkasesta kiinnostavia ovat realistiset, ratkaisukeskeiset ja positiivista kulmaa hakevat ilmiöt ja ihmiset, eikä hän oikein jaksa negatiivisuutta.


Nanna Jalkasen terveiset teoksen ostajalle:

”Kiitos ja kiva, kun pidät työstäni. Se on sinua varten tehty!”

Millainen oli ensimmäinen myymäsi teos ja miltä sen myyminen tuntui?

”Mennään 1990-luvulle, olin silloin vielä taideopiskelija. Muistan erään nuoren parin, joka oli hiljattain mennyt naimisiin ja hankkinut yhteisen kodin. Perheen mies ihastui näyttelyssä maalaukseeni nimeltä Hotelli. Kuvasin aika isokokoisessa työssä nuorta paria syleilemässä valoisassa ympäristössä. Pariskunnalla oli työlle jo hyvä paikkakin varattuna kotinsa portaikon tasanteella. Hyvältähän se tuntui myydä työ.”

Katso Nanna Jalkasen teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: nannajalkanen.com


"Uni Vermeerin Maitotytöstä"