avoinna
ke-su12-18
FacebookInstagram
TUTUSTU TAITEILIJAAN: SANNA HALME
taiteilja headshot

Kesäkuun nosto Sanna Halme maalaa akryylilla ja öljyllä yleensä kankaalle. Turun Taidelainaamossa hänellä on tällä hetkellä..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: SANNA HALME
taiteilja headshot

Kesäkuun nosto Sanna Halme maalaa akryylilla ja öljyllä yleensä kankaalle. Turun Taidelainaamossa hänellä on tällä hetkellä lainattavissa teoksia, jotka ovat osa "Faabeleita"- maalaussarjaa. Faabelit eli eläinsadut kertovat näiden maalausten muodossa hämmentäviä ja opettavaisia tarinoita ja asettavat näytteille nykyihmisen animaalisen puolen ja hänen monimutkaisen suhteensa ympäröivään luontoon.

Halme työskentelee värien ja teemojen kautta. Teosten taustalla on tunteita, elämäntapahtumia ja avoimia kysymyksiä. Hänen tyylinsä on ekspressiivinen ja koloristinen, joskus naivistinen, ja myös huumori on hänen työskentelyssään tärkeää. Viime vuosina Halme on maalannut lähinnä erilaisia ihmis- ja eläinhahmoja. Hän maalaa nopeasti ja päällekkäin saattaa tulla useita kerroksia. Halmeen mukaan tämän tyyppisessä työskentelyssä vaikeinta on tietää, milloin maalaus on valmis. Hän jatkaa yleensä niin kauan, että mikään ei häiritse, mutta elävyys vielä säilyy. Halmeelle on tärkeää, että maalaus vaikuttaa esimerkiksi värin tai nimen kautta. Maalauksen täytyy myös hengittää. Mielenkiintoisinta on lopputulos, joka ei aukea taiteilijalle itsellekään aivan heti.

Halmeesta viime aikoina ikävällä tavalla kiinnostavaa ovat olleet hallituksen kulttuuri- ja koulutusleikkaukset sekä Suomen kulttuuri-ilmaston tietoinen näivettäminen pitkän ajan kuluessa. Myös jatkuvasti lisääntyvä kilpailu taiteen kentällä ja taiteen roolin muuttuminen itseisarvosta palvelutuotteeksi ovat aikamme negatiivisia ilmiöitä. Hyvällä tavalla kiinnostavana uutena ilmiönä Halme pitää elämän leppoistamista.


Sanna Halmeen terveiset teoksen ostajalle:

”Kiitos! Olen iloinen, että teos pääsee maailmalle. Toivottavasti nautitte väreistä!”Millainen oli ensimmäinen myymäsi teos ja miltä sen myyminen tuntui?

”En ole aivan varma, mikä oli ensimmäinen myymäni teos. Yksi ensimmäisiä oli asetelmaharjoitus, jonka tein Oriveden opistossa. Se oli surrealistinen, tummasävyinen temperamaalaus. Räsynukke retkotti jättimäisen kukkaruukun päällä. Opiskelijatoveri ihastui siihen ja halusi ostaa sen. Myin sen halvalla. Myyminen tuntui varmasti yllättävältä ja kivalta.”

Katso Sanna Halmeen teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: sannahalmeart.wordpress.com

teoskuva
"Nainen ja krokotiili"