avoinna
ke-su12-18
FacebookInstagram
TUTUSTU TAITEILIJAAN: GRETA-SOFIA MARJAMÄKI
Greta-Sofia Marjamäki

Greta-Sofia Marjamäki maalaa pääasiassa öljyväreillä kankaalle. Turun Taidelainaamossa hänellä on esillä maisemallisia maalauksia sekä kaksi naisen..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: GRETA-SOFIA MARJAMÄKI
Greta-Sofia Marjamäki

Greta-Sofia Marjamäki maalaa pääasiassa öljyväreillä kankaalle. Turun Taidelainaamossa hänellä on esillä maisemallisia maalauksia sekä kaksi naisen muotokuvaa, kaikki öljyvärimaalauksia kankaalle.

Marjamäkeä kiinnostavat vahva tunnelma ja tunteet. Hänen teoksissaan on usein haaveilevuutta, utuisuutta ja mystisyyttä, sillä hän haluaa tehdä teoksistaan unenomaisia ja monitulkintaisia. Öljyväritekniikassa Marjamäkeä kiehtovat sen monipuolisuus: siveltimenvedot voivat olla niin höyhenenkevyitä kuin raskaita ja paksujakin. Myös öljyvärille ominainen pitkä kuivumisaika miellyttää taiteilijaa.

Marjamäkeä on kiinnostanut taiteessa viime aikoina herkkyys ja pehmeys, virkistävä aitous ja avoimuus tunteiden ja haavoittuvuuden näyttämisessä. Hän toivoo, että tämä taiteen ilmiö heijastaa maailman muutosta empaattisempaan, suvaitsevampaan ja tasa-arvoisempaan suuntaan. Myös eri tekniikoiden yhdistäminen on Marjamäestä kiinnostavaa. Hän pitää luonnon konkreettisesta läsnäolosta nykytaiteessa ja siitä, miten monet käyttävät kasveja tai niiden osia osana teostaan.

Greta-Sofia Marjamäen terveiset teoksen ostajalle:

Haluaisin ensinnäkin kiittää ostajaa sydämeni pohjasta, sillä jokainen teosmyynti on minulle tärkeä! En voi sanoin edes kuvata, kuinka paljon teosmyynnit minulle merkitsevät, myynti antaa uskoa tulevaisuuteen ja on suuri taloudellinen tuki. Jokainen teos on pitkän työskentelyn ja ajatusprosessin tulos, ja on huikeaa, kun oikea ihminen kohtaa teokseni ja teos löytää uuden kodin. Toivon, että ostaja kokee teoksen äärellä antoisia hetkiä ja että teos tuo ostajan elämään yhä uusia ulottuvuuksia.

Millainen oli ensimmäinen myymäsi teos ja miltä sen myyminen tuntui?

Ensimmäinen teokseni myytiin Taideakatemian aikoina Taideakatemian joulumyyjäisissä noin 10 vuotta sitten. Tunne oli epäuskon ja euforian sekainen, olin otettu siitä, että teos oli koskettanut jotain ihmistä niin paljon, että hän oli päättänyt ostaa sen. Ensimmäinen Taidelainaamon kautta myyty teokseni oli ”Alkumeri”. Muistan päivän todella hyvin – se oli vuoden parhaita uutisia. ”Alkumeri” on minulle merkityksellinen teos monin tavoin ja olin onnellinen, että teos oli löytänyt omistajan.

Katso Greta-Sofia Marjamäen teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: gretasofia.blogspot.com

Greta-Sofia Marjamäki: Stels
Greta-Sofia Marjamäki: "Stels", öljy kankaalle, 95x95 cm.