avoinna
ke-su12-18
FacebookInstagram
Turun Taidelainaamo hakee lainaamotyöntekijää
lyhyt kuvaus

Turun Taidelainaamo hakee lainaamotyöntekijää


Hakijan on oltava työtön työnhakija ja oikeutettu palkkatukeen (= hakijan..
TUTUSTU TAITEILIJAAN: MARI METSÄMÄKI
taiteilja headshot

Helmikuun nosto Mari Metsämäki on taiteilija, jonka tyyliin ei kuulu hipsuttelu eikä varovaisuus. Hän haluaa sisällyttää..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: MARI METSÄMÄKI
taiteilja headshot

Helmikuun nosto Mari Metsämäki on taiteilija, jonka tyyliin ei kuulu hipsuttelu eikä varovaisuus. Hän haluaa sisällyttää taiteeseensa toimintaa ja hänen teoksillaan saa myös leikkiä. Metsämäki kokee, että taidenäyttelyt saavat ihmiset usein käyttäytymään jäykästi ja varovaisesti. Taiteilija haluaisi murtaa tämän normin ainakin omien näyttelyidensä kohdalla. Yksi Metsämäen tavoitteista on lisäksi, että hänen teoksensa olisivat hinnaltaan kaikkien saavutettavissa.

Metsämäki on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Piirustuskoulusta vuonna 1995 ja täydentänyt opintojaan tämän jälkeen tiiviisti. Viimeisin tutkinto on kuvataiteen maisterin tutkinto Helsingin Kuvataideakatemiasta, josta hän valmistui vuonna 2012. Metsämäki on tehnyt taidetta jo kolmekymmentä vuotta, ja näihin vuosiin on mahtunut monenlaisia vaiheita. Taiteilija on niin maalannut, ommellut kuin veistänytkin. Ommellen Metsämäki on tehnyt muun muassa taskutauluja, joita hän inspiroitui tekemään luodakseen lasten näkökulmasta kiinnostavaa ja myös kosketuksen kestävää taidetta. Moni muistaa Metsämäen reikämaalauksista, joita hän työsti 2000-luvun alkupuolella. Kyseiset teokset kiinnostivat suurta yleisöä, mutta jossain vaiheessa taiteilija tunsi, että kyseinen aihe tuli hänen osaltaan käsitellyksi. Tekniikoiden vaihtelu tuo Metsämäen kokemuksen mukaan elävyyttä ilmaisuun. Tällä hetkellä hän on innostunut tekemään punk-taidetta sarjallisen veiston keinoin. Näyttelyaikojen saaminen tämänkaltaisille teoksille ei ole kuitenkaan kovin helppoa. Metsämäen veistoksia on tästä huolimatta ollut mukana myös näyttelyissä, viimeksi Turun Taidehallissa järjestetyssä Turun Taiteilijaseuran 95. vuosinäyttelyssä marraskussa 2019. Turun Taidelainaamon valikoimissa Mari Metsämäellä on tällä hetkellä muun muassa eläinaiheisia sarjallisen veistämisen keinoin toteutettuja teoksia.

Mari Metsämäki työskentelee nykyään kotonaan. Hän joutui muuttamaan asunnostaan Parrantien taiteilijataloissa homeongelman vuoksi. Metsämäki on myös kunnostanut itselleen puutyöverstaan vanhempiensa maatilan tyhjilleen jääneeseen kuivuriin. Nykyinen työtilavalinta tulee taiteilijan mukaan edullisemmaksi, mutta yhteisöllisyyden kokemus jää puuttumaan kotona työskennellessä. Metsämäki kokee, että yhteisöllisyys toi myös eräänlaista struktuuria työntekoon. Nykyään hän pyrkii tuomaan teoksiaan näkyville mahdollisimman paljon käymällä esimerkiksi myyjäisissä. Näin taiteilija pysyy liikkeessä eikä jumitu kotiinsa.Mari Metsämäen terveiset teoksen ostajalle:

Kannattaa ostaa luuseritaiteilijoiden töitä. Tosi helposti saa sikahalvalla huippulaatua. Nykyjärjestelmä syrjäyttää aivan älyttömistä syistä tosi hyvää porukkaa. Kannattaa siis hankkia taidetta rohkeasti eikä uskoa markkinamiehiä.


Katso Mari Metsämäen teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/mari-metsamaki/

teoskuva
Lelukaappi