avoinna
ke-su12-18
FacebookInstagram
TUTUSTU TAITEILIJAAN: PIRJO RAILA
taiteilja headshot

Syyskuun nosto Pirjo Raila työskentelee mieluiten nopeilla tekniikoilla, kuten akvarellilla, pastellilla, kynillä ja akryylilla. Turun Taidelainaamossa..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: PIRJO RAILA
taiteilja headshot

Syyskuun nosto Pirjo Raila työskentelee mieluiten nopeilla tekniikoilla, kuten akvarellilla, pastellilla, kynillä ja akryylilla. Turun Taidelainaamossa hänellä on tällä hetkellä eniten akvarelleja, joissa on kuvattu kiviä, vettä tai kallioita. Suurin osa teoksista on viime vuonna tehtyjä. Lainaamossa on lisäksi yksi pastelliliiduilla toteutettu pieni venekuva sekä kissa-aiheisia maalauksia.

Railan töiden koko vaihtelee. Suurimmat työt on maalattu akryylillä, koska silloin ei tarvita lasin alle kehystystä. Öljyvärejä hän ei käytä hitaan kuivumisen vuoksi. Myös aihemaailma on moninainen. On vaikea keskittyä vain yhteen aiheeseen, kun maailma on täynnä niin paljon kiinnostavaa. Raila pitää haasteesta kuvata eri materiaaleja mahdollisimman aidon näköisesti.

Raila haluaa antaa kuvillaan pienen levähdyshetken ja positiivisen mielikuvan yhä pelottavammaksi muuttuvassa maailmassa. Taiteen ei Railan mielestä aina tarvitse olla jotain kummallista tai ennen näkemätöntä. Persoonallisen ilmaisun lisäksi hyvä taide edellyttää myös taitoa.


Pirjo Railan terveiset teoksen ostajalle:

”Kiitos, että haluat sijoittaa aitoon taiteeseen painokuvien ja julisteiden sijasta. Taidetta voi analysoida niin paljon kuin haluaa, mutta siihen voi uppoutua ilman mitään tulkintaa. Olen onnistunut taiteilijana, jos kuvani on sellainen, että se herättää tunteita, jota haluaa katsoa uudelleen ja uudelleen.”

Millainen oli ensimmäinen myymäsi teos ja miltä sen myyminen tuntui?

”16-vuotiaana maalasin sarjan 1600-luvun naisten kuvia kipsimuniin. Sain niitä myyntiin Annikki Karvisen myymälään. Tuntui uskomattomalta, että design-kaupassa haluttiin myydä jotain, mitä olin tehnyt.”

Katso Pirjo Railan teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: 2x-x2.blogspot.com

teoskuva
Pirjo Raila: "Vedenalaiset"