avoinna
ke-su12-18
FacebookInstagram
TUTUSTU TAITEILIJAAN: PIRKKO SIIVONEN-TAKKU
Pirkko Siivonen-Takku

Heinäkuun nosto Pirkko Siivonen-Takku työskentelee pääasiassa akvarelliväreillä. Turun Taidelainaamossa hänellä on tällä hetkellä lainattavissa akvarelleilla toteutettuja..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: PIRKKO SIIVONEN-TAKKU
Pirkko Siivonen-Takku

Heinäkuun nosto Pirkko Siivonen-Takku työskentelee pääasiassa akvarelliväreillä. Turun Taidelainaamossa hänellä on tällä hetkellä lainattavissa akvarelleilla toteutettuja mielikuviin perustuvia ihmiskuvauksia ja eläinaiheita, sekä etäteoksena melko isokokoinen öljyvärimaalaus ”Purjot”. Taiteilija myös kasvattaa purjokasveja itse: hän kylvää ne alkukasvatukseen kesän kasvimaata varten jo helmikuun lopulla vinttikamarin ikkunalaudalle ja kasvilampun alle.

Siivonen-Takku hahmottelee akvarellinsa paperille joko lyijykynällä tai suoraan siveltimellä. Hän on realisti ja tarinankertoja, joka maalaa joko mallin tai mielikuvien mukaan. Aiemmin hän on nauttinut ulkoilmassa maalaamisesta, jolloin syntyi paljon maisemakuvia. Nykyään Siivonen-Takku työskentelee usein ottamiensa valokuvien pohjalta. Hän on maalannut paljon kukkia ja ne ovatkin yksi hänen suosikkiaiheistaan ihmisten arjen ja sunnuntain ohella.

Taiteen moninaisuus tänä päivänä on Siivonen-Takun mielestä kiinnostavaa. Taide ei ole sidottu johonkin määrättyyn, vaan on vapaus tehdä erilaista, nähdä ja kokea uutta, hämmästyä ja ihastua. Muutoksen nopeus maailmassa on puolestaan pelottavaa: metsät ovat maailman keuhkot, mutta puita kaadetaan vauhdilla. Kuinka kauan vie aikaa, että metsä kasvaa uudelleen vai kasvaako se enää? Ihmisen hätä kaiken muuttuessa on kiinnostava ja pelottava ilmiö.


Pirkko Siivonen-Takun terveiset teoksen ostajalle:

”Kun ostaja katsoessaan teostani tuntee löytävänsä näkemästään jotain, mitä ei oikeastaan pysty selittämään ja pitää siitä, toivon hänen pitävän siitä niin paljon, että maalaukseni saa uuden kodin.”

Millainen oli ensimmäinen myymäsi teos ja miltä sen myyminen tuntui?

”Ensimmäinen teosmyyntini tapahtui -65 tai -66 Turun päivän tienoilla järjestetyn nuorten taidekilpailun jälkeen. Olin voittanut akvarellit omassa sarjassani kahdella teoksella ja ne olivat käyneet vielä läänin tasolla Raumalla. Teoksessa oli Metsämaan pappilan vanha punainen aitta läheltä paikkaa, jossa olin kasvanut. Myynti oli haikea, mutta saamillani rahoilla ostin Turun Väristä ateljeetelineen, joka on minulla edelleen työhuoneellani.”

Katso Pirkko Siivonen-Takun teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: pirkkosiivonen.fi

teoskuva
"Peltotie"