avoinna
ke-su12-18
TUTUSTU TAITEILIJAAN: ANNIKA DAHLSTEN
Annika Dahlsten Headshot

Annika Dahlsten työskentelee grafiikan, valokuvan ja liikkuvan kuvan parissa. Turun Taidelainaamossa hänellä on esillä grafiikanteoksia:..

TUTUSTU TAITEILIJAAN: ANNIKA DAHLSTEN
Annika Dahlsten Headshot

Annika Dahlsten työskentelee grafiikan, valokuvan ja liikkuvan kuvan parissa. Turun Taidelainaamossa hänellä on esillä grafiikanteoksia: litografioita ja monotypioita.

Dahlsten on valmistunut taidegraafikoksi Turun Piirustuskoulusta ja erikoistunut kivilitografiaan Belgiassa Antwerpenissä. Litografiassa häntä kiinnostavat tekniikan monipuolisuus ja haastavuus. Viiva piirtyy kivelle pehmeästi ja liukuen, se on elävää ja vedostettavissa mihin tahansa väriin. Dahlstenin ihastus viivaan on johtanut myös animaation parissa työskentelyyn, minkä lisäksi hän tekee myös valokuva- ja videoteoksia yhdessä Markku Laakson kanssa.

Dahlstenia kiehtovat liikkeen lisäksi liikuttaminen ja liikuttuminen, se, miten taide vaikuttaa älyllisen tason lisäksi suoraan tunteisiin. Dahlstenin viimeaikaiset teokset ovat olleet kokonaisvaltaisia installaatioita, joissa katsoja astuu osaksi taiteilijan luomaa maailmaa. Narratiiviset teokset johdattelevat isojen, ihmisyyttä ja olemassaoloamme käsittelevien kysymysten äärelle. Dahlsten työskentelee yleensä useita vuosia samojen teemojen parissa.

Annika Dahlstenin terveiset teoksen ostajalle:

Jokaisella teoksella on tarina ja teosten nimet eivät ole sattumaa, mutta en ole halunnut alleviivata liikaa omia tuntemuksiani, vaan jätän katsojalle mahdollisuuden täydentää tarinan itse omien havaintojensa pohjalta.

Millainen oli ensimmäinen myymäsi teos ja miltä sen myyminen tuntui?

Olin opiskelijavaihdossa Antwerpenissa ja vasta harjoittelin litografiaa. Osallistuin puolalaiseen grafiikannäyttelyyn Antwerpenin akatemiassa vedostamallani litografiavedoksella. Saksalainen keräilijä osti teoksen, se oli minulle suuri yllätys ja tietenkin ihan hurjan kannustava juttu!

Katso Annika Dahlstenin teoksia Turun Taidelainaamossa täältä

Taiteilijan kotisivut: annikadahlsten.com

Annika Dahlsten: Siivekkäät XIV
Annika Dahlsten: "Lintunainen", litografia, 80x60 cm.